Mijn verhaal over de inwendige pomp

Diabetes kwam 24 jaar geleden in mijn leven. Ik was toen net moeder geworden van een zoon en begon gelijk met insuline spuiten. Na de geboorte van onze dochter in 1995 ben ik al snel over gegaan naar een uitwendige insuline pomp. In april 2003 werd ik de trotse eigenaar van mijn 1ste inwendige insuline pomp en kreeg ik langzaam mijn leven weer terug. Een leven zonder ziekenhuisopnames. Ik had weer een sociaal leven, ik kon sporten, ik kon naar mijn werk, maar vooral kon ik samen met mijn gezin genieten van het leven, een leven met diabetes.

In de periode 2008 – 2010 werd ik helaas geleefd door diabetes. Mijn lijf en de pomp lieten me in de steek. Dit gevoel van onmacht, frustratie en angst voor je gezin is niet met een pen te beschrijven. Ik werd met mijn neus keihard op de feiten gedrukt. Ik was en ben volledig afhankelijk van een implanteerbare insulinepomp.

In december 2010 kreeg ik mijn 2de inwendige insuline pomp. Ik kon weer beginnen met aansterken en het terugwinnen van mijn oude leventje. Na een paar jaar werd ik helaas getrakteerd op helse pijnen in de buurt van mijn pomp, wat veroorzaakt werd door afstoting van de pomp en uiteindelijk heeft geresulteerd in 3 revisie operaties met tussen pauzes van een half jaar, waarbij de pomp elke keer op een andere plek gelegd werd.

Op woensdag 28 juni 2017 slaat voor mij de bom in, wanneer ik een mail open waarin staat dat Medtronic definitief stopt met het produceren van de implanteerbare insulinepomp. Het gevoel van onmacht, frustratie en angst voor mijn gezin en mijn eigen toekomst vliegt me naar de keel. Deze keer kan er niet gepraat en onderhandeld worden. Het is nu definitief.

Gelukkig is een groep van 5 toegewijde experts gestart met het ontwikkelen van een revolutionaire pomp, de DiaLin, die mij en andere diabetes patiƫnten met de inwendige pomp weer hoop geeft. Zij ontvangen hier geen inkomsten voor om alle kosten voor dit project zo laag mogelijk te houden. Wel hebben ze onder andere dringend sponsoren nodig om de DiaLin verder te ontwikkelen en test gereed te maken.

De DiaLin, kan mijn toekomst zonder implanteerbare pomp van geen leven of geleefd worden door diabetes veranderen in een mooie toekomst met mijn gezin … een leven met diabetes.

Anja M.